Orfeoproducties vzw is een culturele organisatie die zich bezighoudt met het produceren, het programmeren, het organiseren en het artistiek begeleiden van klassieke concerten, recitals, muziektheaterprojecten en projecten in de beeldende kunsten.
Voor elk project dat zich aandient tracht Orfeoproducties een originele en unieke locatie te vinden, aangepast aan de specifieke noden van de uitvoerders en van een steeds veeleisender publiek. Bijzondere aandacht gaat naar onbekend repertoire, een minder gekend instrument of een mondelinge toelichting door de artiesten.
Fijnproevers zijn bij Orfeoproducties aan het juiste adres. Weg van de platgetreden paden  gaat de organisatie op zoek naar een  originele concertsetting.  Ook jongeren weet Orfeoproducties vaak te verleiden met een frisse muziekuitvoering in een ludiek kader.
Bijzondere aandacht gaat naar jong opkomend talent dat via ‘Orfeo’ de kans krijgt om naast gerenommeerde artiesten te concerteren en zo ervaring op te doen.

 

De v.z.w. bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Eventuele opbrengsten worden integraal gebruikt voor steun aan jonge musici. De organisatie is erkend door de Vlaamse Overheid als bureau voor private arbeidsbemiddeling met inbegrip van bemiddeling van schouwspelartiesten in het Vlaamse Gewest.