Neerdorpen Klassiek! 2018-19

Programma:

Donderdag 27 september 2018 om 20:15 uur: Kiyotaka Izumi, Zaal Da Capo, Hove: Sprookjesachtige romantiek.

Kiyotaka Izumi schreef zelf twee transcripties voor piano solo van Peter Tsjaikovsky’s orkestwerken ‘Hamlet’ en ‘Doornroosje’. Een primeur! Hij vult het programma aan met fijngevoelige uitvoeringen van romantische topwerken van Frederic Chopin. 15 preludes, een nocturne en een Polonaise.

Donderdag 25 oktober 2018 om 20:15 uur: Hendrickje Van Kerckhove, sopraan en Nicolas Callot, piano, Sint-Antoniuskerk te Edegem: Mortelmans 150!

Sopraan Hendrickje Van Kerckhove veroverde ondertussen vele internationale podia. Nicolas Callot kent u onder meer als lid van het pianoduo en als fijnbesnaard liedbegeleider. Ze vinden elkaar in hun liefde voor de liederen van Edvard Grieg, Robert Schumann en onze Lodewijk Mortelmans, die dit jaar 150 wordt.

Donderdag 29 november 2018 om 20:15 uur: Kasper Nowak, cello en Christia Hudziy, piano, Kerk Onze Lieve-Vrouw geboorte, Lint: Prachtige sonates door twee jonge toptalenten.

Kacper wordt beschouwd als een van de grote beloftes van zijn generatie. Hij vertolkt elke noot met de hoogste vorm van muzikale artisticiteit en beheerste virtuositeit. Voor sonates van Brahms, Martinu en Schnittke wordt hij begeleid door de veel bekroonde Oekraïense pianiste Christia Hudziy, die vaste pianobegeleidster is aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Donderdag 31 januari 2019 om 20:15 uur: Ensemble Revue Blanche en vertelster Katharina Smets, Cultureel Centrum ’t Aambeeld, Aartselaar: Misia.

Misia is een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert, de koningin van de Parijse salons. Aan de hand van de muziek van o.a. Satie, Poulenc en Stravinsky en de narratieve soundtrack van Katharina Smets worden echte en fictieve verhaallijnen verweven tot een unieke kroniek, waarin de realiteit vaak vreemder blijkt dan fictie.

Donderdag 28 februari 2019 om 20:15 uur: Annelien Van Wauwe, klarinet en Lucas Blondeel, piano, Heilig Kruiskerk, Mortsel: 100 jaar Weinberg!

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe wordt beschouwd als een van de meest boeiende en originele klarinettisten van haar generatie. Ze speelt muziek van Schumann, Berg en de jarige Weinberg en wordt hierbij begeleid door de inspirerende pianist Lucas Blondeel.

Donderdag 28 maart 2019 om 20:15 uur: Tetracelli cellokwartet, Altena kapel Kontich: Componisten van het grote scherm.

Tetracelli bestaat uit vier professionele musici die het wagen de vaak onderschatte filmmuziek aan het publiek voor te stellen. Rota en Herrmann zijn wel bekend voor hun samenwerking met Fellini en Hitchcock. Maar ook Piazzolla schreef verrukkelijke filmmuziek.

Donderdag 25 april 2019 om 20:15 uur: Boho 4 strijkkwartet, Sint-Jacobuskerk, Borsbeek: Visions at the Seaside.

Boho4 staat bekend om haar eclectische stijl en de grote diversiteit in haar aanbod. Het kwartet gaat volop voor het openbreken van plat gespeelde concertprogramma’s en experimenteert met alternatieve concertformats. Ze bewijzen dat met muziek van Mozart, Shostakovitch, Stravinsky en Dvorák.

Info en reservaties

Via Orfeoproducties: info@orfeo.be of tel. 03/4491687

De reservatie is definitief na betaling op rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw te Edegem. Gelieve de datum van het concert en het aantal tickets te vermelden.

Tickets kosten 14 Euro, 5 Euro voor -26.
Een abonnement kost 70 euro.

 

Dit was Neerdorpen Klassiek! 2017-18

Programma:

Donderdag 28 september 2017 om 20:15 uur: Felix en Fauve Vermeirsch, Sint-Antoniuskerk, Edegem: Ingetogen, romantisch en virtuoos

Met zijn 18 jaar is cellist Felix Vermeirsch de jongste musicus ooit in Neerdorpen klassiek!

Dit uitzonderlijke natuurtalent staat aan het begin van een rijke carrière. Begeleid door zijn zus Fauve speelt hij sonates voor cello en klavier van Prokofiev, Stravinsky, Debussy, e.a. Een ontdekking!

Donderdag 26 oktober 2017 om 20:15 uur: Dorine and friends, Sint-Jacobuskerk, Borsbeek

Lief, gek, ondeugend: opera- aria’s en duetten met Dorine Mortelmans, sopraan, Elias Benito Arranz, bariton en Joshi Hermans piano.  De lieve Pamina uit de Toverfluit van Mozart, de ondeugende Malatesta uit Don Pasquale van Donizetti en de gekke Thérèse van Poulenc maken onder meer hun opwachting.

Donderdag 23 november 2017 om 20:15 uur: Roeland Hendrikx Ensemble, Sint-Leonarduskerk, Aartselaar: Souvenirs de voyage.

Zowel Wolfgang Amadeus Mozart als Carl Maria von Weber hebben zich overtroffen bij het componeren van de klarinetkwintetten. Deze meesterwerken worden door de gepassioneerde leden van het Roeland Hendrikx ensemble alle recht aangedaan

Donderdag 25 januari 2018 om 20:15 uur: Barokke parels in de kapel van het Cultuurcentrum Altena te Kontich.

Het baroktrio bestaande uit Korneel Alsteens (hobo), Ann Van Hecke (cello) en Dieter van Handenhoven (klavecimbel) speelt muziek van Telemann, Vivaldi, Händel, Bach en Rameau.

Donderdag 22 februari 2018 om 20:15 uur: Pianorecital door de eerste laureaat van de Franz Liszt Piano Competiton 2017 in Utrecht in de Sint-Laurentiuskerk te Hove.

Na Vitaly Pisarenko in 2008, Masataka Goto in 2011 en Mariam Batsasvhili in 2014 zal ook de winnaar van de editie 2017 ongetwijfeld een memorabel Liszt-recital spelen.

Donderdag 29 maart 2018 om 20:15 uur: Classico String trio in de Heilig Kruiskerk te Mortsel.

Voor strijktrio bestaat een prachtig repertoire, dat té weinig is gekend en nog zelden wordt gespeeld. Deze drie jonge talenten uit Armenië brengen klassieke strijktrio’s van Schubert en Beethoven.

Donderdag 26 april 2018 om 20:15 uur: Duo Hallynck, kerk O.L.V.-geboorte te Lint.

Marie Hallynck (cello) en haar zus Sophie Hallynck (harp) vergasten ons op een Zuiders programma met muziek van o.a. Bellini, Casals, De Falla en Dvorák.

 

Neerdorpen Klassiek! is een cyclus klassieke concerten, die van eind september tot eind maart wordt georganiseerd op verschillende locaties in de Neerdorpen (d.i. de streek tussen Mortsel en Lier). De eerste reeks liep van september 2006 tot april 2007 en had plaats in drie deelnemende gemeenten: Edegem, Hove en Boechout. Elke gemeente nam twee concerten voor haar rekening. De locaties voor deze concerten werden in onderling overleg tussen de deelnemende gemeenten en Orfeoproducties afgesproken. De locaties kunnen minimum 200 toeschouwers ontvangen en zijn akoestisch geschikt. Orfeoproducties zorgt telkens voor de programmatie, contacteert de musici, produceert de concerten en coördineert de marketing, de P.R. en de publiciteit. De gemeenten zorgen voor de betaling van de artiesten, de verdeling van de publiciteit (affiches en flyers), de beschikbaarheid/geschiktheid van de locaties en technische ondersteuning. Ondertussen is de samenwerking uitgegroeid tot zeven gemeenten: Edegem, Hove, Boechout, Kontich, Borsbeek, Aartselaar, Mortsel en Lint binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband AZURA. Artistiek zijn er volgende prioriteiten:

  1. Voorkeur voor gerenommeerde musici van eigen streek, die een internationale carrière maken en op die manier de kans krijgen ook eens voor eigen publiek op te treden.
  2. De reeks vormt een homogeen programma. Dit kan verschillende vormen aannemen: zo hebben de concerten een bepaald thema of er wordt een specifiek instrument belicht of speelt men werken uit een bepaalde periode uit de muziekgeschiedenis.
  3. Ervaren musici en beloftevolle jongeren musiceren samen zodat de jonge muzikanten een podium wordt aangereikt.