ORFEO orkesten

ORFEO is een flexibel orkest met 20 tot 50 leden dat u kunt boeken als strijkorkest, kamerorkest of als symfonische formatie. Het bestaat uit gerenommeerde musici, aangevuld met enkele jonge toptalenten die bij ORFEO de kans krijgen om binnen een professioneel kader te musiceren en zo de nodige orkestervaring op te doen en zich solistisch te profileren naar een breder publiek toe.

Onder de artistieke leiding van dirigent Rik Ghesquière voert het orkest zowel barokke, klassieke, romantische als hedendaagse symfonische muziek uit.

Realisaties

Met enthousiasme, dynamisme en verfijnd samenspel wil ORFEO orkest snel een plaats veroveren in het Vlaamse muzikale landschap. Daar is het alvast in geslaagd met producties zoals zoals “Vivat, Mozart”, “Papa Haydn”, “Wenen 1750”, “De acht jaargetijden”, “A tribute to Arvo Pärt” en “Frohes neues Jahr”.

In 2014 en 2015 verzorgde ORFEO orkest 2015 het jaarlijkse feestconcert van de gezinsbond van het gewest Antwerpen.

Het slotconcert van het Walter Boeykens festival in augustus 2016 te Bornem – waar de muzikanten onder meer een wereldpremière van de ‘Walter Boeykens suite’ van Dirk Brossé uitvoerden – was een hoogtepunt in het prille bestaan van ORFEO.

Ieder jaar brengt ORFEO orkest samen met het koor Tourdion “Kerst aan de K.U.L.”.

Op 2 december 2017  speelde het Orfeo Kamerorkest o.l.v. Rik Ghesquiére een uniek benefietconcert in de aanloop van Kerstmis:  ‘Verwonderd door Lokale Virtuositeit’. Een selectie van jong Kempisch toptalent was te zien en te horen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Vosselaar in samenwerking met de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans Turnhout, de Orgelcomité Vosselaar en Rotary Turnhout.

 

 

 

 

Repertoire

Jozef Haydn Ouverture uit Orfeo e Euridice
Symphonie nr. 49 ‘La Passione’
Concerto voor trompet en orkest in Es, HobVIIe:1
Cantate Arianna a Naxos
Cello Concerto No. 1 in C Major, Hob. VIIb/1
W.A. Mozart Sinfonietta KV 381 (arr. Lörinc)
Klarinetconcerto KV 622
Turkse march KV 331 (arr. McLeod)
Aria’s uit ‘De Toverfluit’
Eine kleine Nachtmusik KV 525
Vioolconcerto KV 207
Vioolconcerto KV 216
Concertante symphonie KV 364
Divertimento KV 136
Vioolconcerto KV 218
C.Ph.E. Bach Concerto voor cello en orkest Wq 170
Sinfonia’s nrs. 1, 2, 3 en 5
Concerto voor fluit en orkest
Concerto voor cello en orkest Wq 172