Een creatief broeinest waar kunstenaars en studenten de grenzen van beeldende kunst mogen verkennen en overschrijden. Hedendaagse kunstbeoefening in een breed perspectief. Cultuur- en kunsteducatie. Dat is waar KUNSTWERK voor staat.

De zes nissen op de eerste verdieping van het binnenfort van Fort V in Edegem vormen daarbij de kern van het project. Projecten die in een school, kunstenaarsatelier, galerij of reguliere tentoonstellingsruimte niet mogelijk zijn, krijgen in Fort V een platform.

Samenwerking tussen kunstenaars, op projectbasis en beperkt in de tijd, is de essentie van dit initiatief. KUNSTWERK biedt een symbiose van invloeden, disciplines en energie in confrontatie met en geïnspireerd door de omgeving van het fort.

Daarnaast wil KUNSTWERK ook een ontmoetingsplaats zijn voor kunstenaars en creatieve ondernemers. , coworking space voor ondernemers en makers schept mogelijkheden voor de kruisbestuiving waaraan nood is in het actuele kunstenaarsbestaan.

Contacteer ons voor meer informatie.

Realisaties

In de zomer van 2017 realiseerde KUNSTWERK twee tentoonstellingen:

  1. Southern Comfort (juni-juli)
  2. Glaswerk (september-oktober)

Van 19 mei tot 3 juni 2018 stellen Bart Laernebrgh en Lieve Peeters werk tentopon in KUNSTWERK en in hun atelier aan de Sint-Camillusstraat 111 te Wilrijk.