Fort Art website

Kerst aan de KULeuven met Orfeo Kamerorkest

Posted by on nov 9, 2016 in Geen categorie | No Comments

Het koor Tourdion en het Orfeo Kamerorkest verzorgen ook dit jaar het kerstconcert van de KULeuven op 23 december om 20:30 u in de aula Piet De Somer te Leuven.

Centraal in het programma staan twee werken van de hedendaagse Noorse componist Ola Gjeilo, Een unieke kans om dit prachtig, sfeervol en weinig gespeeld koorwerk te leren kennen. Verder wordt muziek van Pärt, Corelli en Thomas Geudens uitgevoerd.

Verdere info en tickets vindt U op www.tourdion.be

Het draait muzikaal rond de hedendaagse Noorse succescomponist Ola Gjeilo en zijn bekende “Sunrise Mass” en de Estse  Arvo Pärt met zijn Christus Litanie. Ons kamerorkest ORFEO brengt typische kerstsfeer met het gekende kerst-concerto van Corelli. En we hebben weer een compositieopdracht gegeven aan Thomas Geudens die 7 gekende Vlaamse kerstliederen in een verrassend kader plaatst. Meezingen is toegelaten. Onze kerstviering past in “Kerst aan de KULeuven”, en koos als thema “Kerstmis aan de wieg van de Barmhartigheid (Ubi caritas et amor, Deus ibi est – waar liefdadigheid en liefde zijn, daar is God). U sponsort met het ticket ook het werk “Missing You”, dat jongeren met verliessituaties opvang biedt.