Pianorecital Kiyotaka Izumi Tsjaikovski en Chopin

Posted by on jun 28, 2018 in | No Comments

Tel nr. Event: 034491687

  • Pianorecital
    27 september 2018
    20:15 - 22:00

Kiyotaka Izumi schreef zelf twee transcripties voor piano solo van Peter Tsjaikovsky’s orkestwerken ‘Hamlet’ en ‘Doornroosje’. Een primeur! Hij vult het programma aan met fijngevoelige uitvoeringen van romantische topwerken van Frederic Chopin: 24 preludes, een nocturne en een Polonaise.

Programma:

P.I. Tsjaikovski: ‘Hamlet Concert Suite’ (arr. K. Izumi)

– Ouverture

– Entr’acte – Prelude to scene 1, which features Hamlet’s soliloquy ‘To be or not to be’

– Ophelia’s Scene

– Melodrame – The Players enact the Scene of the Poisoning

– Entr’acte – Prelude to scene 1 – A Room in the Castle

P.I. Tsjaikovski: ‘Sleeping Beauty Suite’ op. 66a (arr. K. Izumi)

– Introduction: The Lilac Fairy

– Adagio: Pas d’Action

– Waltz

PAUSE

F.Chopin: Preludes op. 28 (selectie)

– Nr. 1 Agitato

– Nr. 3 Vivace

– Nr.  4 Largo

– Nr.  10 Molto Allegro

– Nr.  13 Lento

– Nr.  14 Allegro

– Nr.  15 Sostenuto

– Nr.  16 Presto con fuoco

– Nr.  17 Allegretto

– Nr.  18 Molto allegro

– Nr.  20 Largo

– Nr.  22 Molto agitato

– Nr.  24 Allegro Appassionato

F. Chopin: Nocturne in cis Op. Posth

F. Chopin: Polonaise ‘Heroic’ in As Op. 53

Dit concert is tevens een presentatieconcert van de nieuwste Cd van Kiyotaka met Tsjaikovsky transcripties: TCHAIKOVSKY meets SHAKESPEARE (Phaedra Classics DDD 292039).

Kiyotaka IZUMI werd geboren in Tokyo, Japan. In 1995 voleindigt hij zijn studies aan “The Music High-school attached to the Faculty of Music, Tokyo National University of Fine Arts and Music”. In 1997 vertrekt hij naar België en studeert aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen onder de leiding van Levente Kende en Heidi Hendrickx.

In 2002 behaalde Kiyotaka zijn diploma “Meester in de Muziek” aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij de “Grootste onderscheiding” ontving voor piano. Nadien studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Boyan Vodenitcharov. Na zijn diploma “Specialisatie Instrument – Kamermuziek” aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2005, behaalde hij in 2008 het diploma “Postgraduaat Concertsolist” en “Postgraduaat Kamermuziek” aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen met de “Grootste onderscheiding”. Hij volgde masterclasses bij Murray Perahia, Jan Wijn, Hans Leygraf en Jozef De Beenhouwer en privélessen bij Conrad Hansen in Hamburg.

​Kiyotaka werd laureaat van verschillende internationale wedstrijden.

Kiyotaka concerteert op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen, De Bijloke in Gent en het Concertgebouw in Brugge. In het buitenland treedt hij o.a. op in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Engeland, Spanje, Zwitserland, Rusland, Thailand en Japan. Kiyotaka heeft inmiddels 8 Cd’s op zijn naam met muziek van Chopin, Schumann, Grieg, Durlet, Raick en Kennis. Zijn CD opnames en “live concerten” worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden.  Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Broecke en journalist Marc Van de Looverbosch.

Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider. Hij is ook leraar piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Borgerhout en Willebroek. Hij geeft ook masterclasses in Rusland, Japan en Thailand.

In het najaar van 2018 verschijnt de Cd met zijn Tsjaikovski transcripties bij Phaedra.

locatie  

Adres
Lintsesteenweg 1a, Hove, 2540, Belgium