Pianorecital door de winnaar van het Liszt Pianoconcours

Posted by on dec 11, 2017 in | No Comments

Event Phone: 034491687

Beschikbare tickets Prijs Aantal:
Tickets Bekijk details + €14.00 (EUR)  / ticket   Closed
  • 22 februari 2018 - 22 februari 2118
    20:15

Op 21 oktober 2017 won Alexander Ullman de eerste prijs op de 11de International Franz Liszt Competitie in Utrecht. Het Liszt Concours wordt sinds 1986 elke drie jaar in Utrecht gehouden. Het evenement is een van de meest bekende en prestigieuze muziekconcoursen ter wereld. Deelname staat open voor pianisten tussen 17 en 29 jaar. Het prijzengeld van het Concours, dat geheel gewijd is aan de pianomuziek van Franz Liszt, bedraagt meer dan 50.000 euro. Tevens wordt aan de winnaar een ‘Career Development Programme’ aangeboden, een begeleidingstraject met een tournee over 35 landen.

Alexander werd geboren in 1991 in London en hij studeerde aan de Purcell School, de Curtis Institute of Music in Philadelphia en de Royal College of Music.

In de loop van vorig jaar speelde hij concerten in de befaamde Wigmore Hall in Londen, in de Perth Concert Hall in Australië en debuteerde hij met de het Royal Philharmonic Orchestra en met de Manchester Camerata. Hij maakte concerttournees in Argentinië, Columbia en China.

Alexander speelde al recitals over gans Europa, Azië en Amerika, onder meer in het Gewandhaus in Leipzig, in Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, in het Louisiana Museum of Modern Art (Kopenhagen), Archive Nationales (Parijs), Auditorio de la Diputación van Alicante, Shanghai Oriental Arts Centre, Beijing NCPA en La Jolla Arts Festival (Californië).

Als solist speelde Alexander reeds met het Montréal Symphony Orchestra, het Philadelphia Orchestra, het New Jersey and Fort Worth Symphony Orchestras, de Oxford Philharmonic, Southbank Sinfonia, Orchestra Filarmonica Marchigiana, Cardiff Philharmonic, Danubia en Budapest Radio Orchestras. Hij was al te horen op BBC Radio 3, Radio 4 Nederland, Radio France en MDR Classic.

Tijdens zijn studies won hij al verschillende prijzen, bij voorbeeld de eerste prijs op de Liszt Competitie te Budapest (2011). Zijn leraars waren William Fong, Leon Fleisher, Ignat Solzhenitsyn, Robert McDonald, Dmitri Alexeev, Ian Jones en Elisso Virsaladze.

Programma

Liszt – En rêve, S207

Liszt – Schlaflos! Frage und Antwort, S203

Liszt – Bénédiction de Dieu dans la solitude, S173/3

Liszt – Csárdás, S225/1

Liszt – Mephisto Waltz No. 2, S515

pauze

Beethoven/Liszt – Symphony No. 1 in C-major, S464/1

Liszt – Rapsodie Hongroise No. 10, S244/10

Event locatie

Locatie(s)  

Beschrijving:
Hoek Mortselsesteenweg en Kapelstraat