DOMINGO : concert Duo Deseo voorafgegaan door natuurwandeling

Posted by on apr 2, 2018 in | No Comments

Event Phone: o3/4491687

Beschikbare tickets Prijs Aantal:
tickets Bekijk details + €14.00 (EUR)  / ticket   Verlopen

* Let op! Voor dit evenement kunnen er maximaal 10 kaarten worden gekocht per transactie.

  • concert
    24 juni 2018
    12:00 - 13:00

10:30 u.– 11:30 u.: samenkomst aan de Brasserie Hof ter Linden, Drie Eikenstraat 5, Edegem voor de Begeleide natuurwandeling met de Edegemse gids Frank Buysse in het parkdomein Hof ter Linden. Het kasteel Hof ter Linden dateert uit 1773 en staat in een 50 ha groot parkdomein. Je betreedt het domein langs een toegangsdreef met monumentale lindebomen. In het park achter de gebouwen vind je een vijver met prieel, graslanden en eeuwenoude bossen. Het kasteelpark wordt omgeven door landbouwgronden, waarin paden liggen die het geheel verbinden met Fort 5: perfect voor een lange wandeling in de Zuidrand van Antwerpen.

12:00 u. – 13:00 u. : concert in de Sint Antoniuskerk, Drie Eikenstraat-Strijdersstraat door het Duo Deseo – tijdens het concert is er gratis kinderanimatie voorzien voor alle leeftijden in en rond de Brasserie Hof ter Linden door Nele Strypsteen.

Duo Deseo bestaat uit Ann Van Hecke (cello) en Maarten Vandenbemden (gitaar). De Spaanse term ‘Deseo’ staat voor verlangen, begeerte. Ook verwijst het naar een gedicht van Federico Garcia Lorca.

Duo Deseo neemt u mee op muzikaal avontuur met de meest hartverwarmende muziek voor cello en gitaar. Van de poëtische Lorca, over de virtuoze Paganini, naar de passie van Piazzolla… Pure verwennerij!

Maarten Vandenbemden is 23 en krijgt op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidt zijn weg naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij in 2017 het masterdiploma klassieke gitaar behaalt met grootste onderscheiding.
Een passie voor kamermuziek is de drijfveer in een voortdurende verkenning van de mogelijkheden voor gitaar in uiteenlopende bezettingen. Een groot talent in wording.

Ann Van Hecke studeerde cello aan het Conservatorium van Antwerpen bij France Springuel. Nadien trok ze naar de Musikhochschule van Hannover (Duitsland) om zich te vervolmaken. Ann Van Hecke nam succesvol deel aan een aantal wedstrijden. Thans is Ann Van Hecke professioneel actief als soliste, chambriste en orkestmuzikant.

Praktisch: Tickets voor concert kosten 12 euro. Tickets voor het concert+ gegidste wandeling + één consumptie kosten 18 euro.

Programma:

Cantilena uit Bachianas Brasileiras – Villa-Lobos

Danza Espanola “Andaluza”, op.37 – Enrique Granados

Canciones Espanolas Antiguas –Federico Garcia Lorca:

  • Anda Jaleo
  • Las Morillas de Jaen
  • El Cafe de Chinitas
  • Nana de Sevilla
  • La Tarara

La Vida Breve – Manuel De Falla

Night club 1960 – Astor Piazzolla

Tango Café – Astor Piazzolla

Cantabile, op. 17 – Niccolo Paganini

Oblivion – Astor Piazzolla

Event locatie

Locatie(s)  

Adres
Strijdersstraat 18, Edegem2650