Klassiek & Architectuur Wilrijk

Posted by on jun 17, 2019 in | No Comments

Tel nr. Event: 038210136

Details Prijs Aantal:
TicketsFree TicketToon details + €16.00 (EUR)   Verlopen
  • oncert
    13 oktober 2019
    15:00 - 16:30

Locatie: Stedelijk Lyceum Topsport, Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk

Architecten: Compagnie O – Francis Catteeuw

Musici: ChampdAction

Programma: ‘Joshi’ rond de Japanse Kodo speelster Tsubasa Hori.

15 uur: toelichting en rondleiding door architect Francis Catteeuw

15:30 u. concert door ensemble ChampdAction

16:30 u. einde

 

Het programma:

Serge Verstockt, artistiek directeur en huisartiest bij ChampdAction, bezocht de gebouwen van de topsportschool aan Fort VI en kreeg van Orfeo Producties carte blanche om enkele ruimtes uit te kiezen om er muzikale creaties te presenteren met uitvoerders van ChampdAction. Verstockt was onmiddellijk geïntrigeerd door de quasi sacrale Judo- en Taekwondoruimte.

Voor deze gelegenheid dacht hij onmiddellijk aan de Japanse slagwerkster Tsubasa Hori (huisartieste bij ChampdAction), een ware meester op de traditionele Japanse Taiko drums. Ook haar Japanse kinderliedjes begeleid op Koto, zijn adembenemend en zullen geïntegreerd worden in deze nieuwe creatie van Serge Verstockt. De ChampdAction-band bestaande uit Frederic Lyenn Jacques (singer songwriter), Karen Willems (drums), Ann Eysermans (contrabas, harp) en Ko Kowalsky (gitaar – alter ego Serge Verstockt) treedt in dialoog met de forse en uitbundige Japanse Taiko-klanken.

Uitvoerders en publiek passen zich aan de ruimte aan en doen bij het betreden van de ruimte – net zoals bij een ritueel – de schoenen uit. Op die manier wordt er een band gesmeed tussen uitvoerders, ruimte en publiek. De toon is gezet.

  • Having never written so many notes III: Serge Verstockt (creatie)
  • 3 Japanese nursery Songs: Tsubasa Hori
  • Having Never written so many notes II: Serge Verstockt (creatie

Uitvoerders :

Tsubasa Hori – Japans slagwerk

Frederic Lyenn Jacques, contrabas, bazouki

Ann Eysermans – harp, contrabas

Serge Verstockt – elektronica, synthesizers en e-guitar

Maarten Buyl – elektronica

Istvan Leel-Össy – techniek

locatie  

Telefoon locatie 03/8210136

Locatie website:

Adres
Edegemsesteenweg 100, Wilrijk, 2610, Belgium

Beschrijving:

STEDELIJK LYCEUM TOPSPORT

 

De Topsportschool is een ‘machine à exceller’ die snel en naadloos moet werken. De gebruiker, een vaak ietwat narcissistische en voyeuristische atleet, is geobsedeerd door lichaam, prestatie en klassering. Het gebouw reageert hierop met lange vista’s, doorzichten en zowel reflecterende als transparante oppervlaktes – tegelijkertijd observeren en geobserveerd worden.

De nieuwe school ligt op de site van Fort 6 van de Brialmont fortenring rond Antwerpen, naast het Romeins- Circus-aandoend Paradeplein. De sculpturele betonnen sokkel met sportfaciliteiten, geeft het gebouw een soort ruimtelijke autonomie binnen een zeer natuurlijke context. Bovenop de betonnen sokkel ligt de schoolschijf die functioneert als een caleidoscopische broeikas voor educatie

 

Deze locatie is een echte ontdekking. Ze ligt helemaal verscholen in het domein van Fort 6 en zelfs de inwoners van Wilrijk kennen ze niet. Het is zeker de moeite om dit prachtig gebouw eens in de aandacht te brengen.