Fort Art website

GLASWERK

Posted by on jul 23, 2017 in | No Comments

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

  • 16 september 2017 - 15 oktober 2017
    14:00 - 18:00

KB.Glaswerk (002)

Zes exposanten stellen in september hun werk tentoon in KUNSTWERK, Fort 5 te Edegem

 

Zoals de titel laat vermoeden is de link tussen deelnemers het materiaal ‘GLAS’.

Ze maken gebruik van een verschillende techniek zoals zandgegoten glas, vormgesmolten glas, glaspasta, floatglas vormgegeven door uv-verlijming en werk aan de brander met borrosilicaatglas, waardoor je een geheel eigen karakter krijgt en het glas zich iedere maal anders toont.

 

Nog een tweede link ook vervat in de titel is ‘WERK’, de exposanten kennen mekaar van de opleiding ‘Glaskunst’ aan de Academie voor Beeldende Kunsten Berchem.

De passie voor glas, gedrevenheid, vriendschap en motivatie bracht docenten en studenten samen voor deze groepstentoonstelling. Luc De Bruyne, Karel Engels, Liliane Jongen, Jeanine Van Durme, Myriam Vanderbiesen en Christine Vanoppen zijn gepassioneerd door glaskunst.

De lokatie was dan ook een uitdaging om een interactie aan te gaan tussen de historisch exclusieve architectuur en hedendaagse glaskunst.

 

De tentoonstelling vindt plaats in KUNSTWERK, een unieke locatie voor hedendaagse beeldende kunst die zich situeert op de eerste verdieping van het binneznfort, naast Bolwerk. Een initiatief van de cultuurdienst van de gemeente Edegem in samenwerking met Kunstcentrum Huis Hellemans en Orfeoproducties.

Vernissage:     Zaterdag 16 september 2017 om 15 uur, inleiding door Geertje Bruyninckx, directrice van de Academie Beeldende Kunsten te Berchem.  Muzikaal intermezzo door musicus “Xander Nichting”

Event locatie

Locatie(s)  

Adres
Binnenfort Fort 5 Edegem, Vestinglaan 55, EdegemBE, B2650