Duo Hallynck brengen een Zuiderse cocktail

Posted by on dec 12, 2017 in | No Comments
Beschikbare tickets Prijs Aantal:
Tickets Bekijk details + €14.00 (EUR)  / ticket   Verlopen

* Let op! Voor dit evenement kunnen er maximaal 10 kaarten worden gekocht per transactie.

  • concert
    26 april 2018
    20:15 - 22:00

Duo Hallynck brengt een Zuiderse cocktail

De zussen Sophie en Marie Hallynck proefden van jongs af aan van het plezier van samen musiceren. Op de meest natuurlijke wijze hebben ze hun onweerstaanbare honger naar muziek gestild ongeacht de instrumentale uitdagingen van de verschillende transcripties die ze speelden.

In een onophoudelijke dorst naar creativiteit en veeleisendheid zijn de zussen Hallynck samen opgegroeid, parallel aan hun individueel zeer rijk parcours. Zo hebben ze het enthousiasme opgewekt van artiesten zoals de hoboïst François Leleux, waarmee ze verschillende jaren in trio hebben gespeeld, alsook de zanger José van Dam en zangeres Sophie Karthaüser. Ook klarinettist Ronald van Spaendonck heeft met hen samengewerkt in het kader van het ensemble Kheops; een kamermuziekensemble met variabele bezetting dat door Marie en Sophie werd gecreëerd in 1995.

Programma:

Fermo Bellini – Nocturne

Gabriel Fauré – Sicilienne, Après un rêve en Papillon

Anton Dvorak – Rondo op.94

David Popper: Hongaarse Rapsodie

Pablo Casals – « Chant des oiseaux »

Manuel De Falla – Suite populaire espagnole

 

Wie is „Duo Hallynck“?

Sophie Hallynck, harp

Sophie Hallynck studeerde harp bij Edwige Motte en later bij Francette Bartholomée, aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze met de grootste onderscheiding het Hoger Diploma voor harp en voor kamermuziek behaalde. Daarna perfectioneerde ze haar harpspel aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris bij Marie-Claire Jamet en Francis Pierre, harpist van het Domaine Musical van Pierre Boulez en vriend van Luciano Berio. Sophie Hallynck was finaliste op verschillende internationale concoursen (Wedstrijd van Spotorno in Italië en ‘Arpista Ludovico-wedstrijd’ in Madrid). Haar interesse voor de hedendaagse muziek vertaalt zich in een permanente samenwerking met gespecialiseerde ensembles zoals United instruments of Lucilin, Musique nouvelle of Ictus en ze werd in 1996 bekroond met de Pelemansprijs. Op 21-jarige leeftijd werd Sophie Hallynck harp-solo van de Opera Royal de Wallonie en vice-voorzitster van de Jeunesses Musicales Wallonie. Zij beëindigde deze functie enkele jaren later om zich volledig te concentreren op haar activiteiten als concertsoliste en pedagoog in het IMEP (Institut Supérieur de musique et de pédagogie in Namen) en aan het conservatorium van Antwerpen. Ze treedt op als soliste met talrijke orkesten (Collegium Brugense, Prima la Musica, Orchestre de Chambre de Wallonie, Kamerorkest van St. Petersburg, Vlaams Symfonisch Orkest, Jonge Filharmonie, Opéra Royal de Wallonie, I Fiamminghi, deFilharmonie, Orchestre Philharmonique de Liège et de la communauté Française… ), en wijdt een groot deel van haar muzikaal leven aan kamermuziek met haar zuster Marie en met het ensemble Arpae. Sophie Hallynck nam cd’s op in België en in het buitenland, o.a. met het ensemble Arpae, een duo-opname met Claude Maury, de triosonate van Claude Debussy samen met Sigiswald en Barthold Kuijken -Choc de la Musique en Diapason d’or-, een monografische recitalopname met de werken van de Naamse componist Félix Godefroid, een recital in duo met haar zus Marie.

Marie Hallynck, cello

Marie Hallynck start haar studies bij Edmond Baert, aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Vooraleer zij zich vervolmaakt bij Janos Starker in Bloomington en bij Natalie Gutman aan de Musikhochschule van Stuttgart, zet ze haar studies verder aan de Muziekkapel Koningin Elizabeth.

In 1993 is zij laureate van de Belgische Stichting Roeping. Haar ontegensprekelijke faam heeft bijgedragen tot haar benoeming als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, en tot haar verkiezing in 2001 door de Vereniging van Europese concertzalen als ‘Rising Star’ en het jaar daarop door de Belgische Muziekpers tot ‘Solist van het Jaar’.

Optredens volgen in prestigieuze zalen zoals het Concertgebouw te Amsterdam, de Musikverein te Wenen en de Wigmore Hall te London. Ze debuteerde in 2000 in de Carnegie Hall te New York en in de Berlijnse Philharmonie.

 

Event locatie

Locatie(s)  

Telefoon locatie 03 455 25 32

Adres
Koning Albertstraat 6, LintBE, 2547

Beschrijving: