Fort Art website

Dorine and friends

Posted by on jul 23, 2017 in | No Comments
Beschikbare tickets Prijs Aantal:
Free Ticket Bekijk details + €0.00 (EUR)  / ticket   Verlopen

* Let op! Voor dit evenement kunnen er maximaal 10 kaarten worden gekocht per transactie.

  • 26 oktober 2017
    20:15 - 22:00

Programma:

“Bei Männern” (Pamina, Papageno)                         Die Zauberflöte Mozart

“Großmächtige Prinzessin” (Zerbinetta)                   Ariadne auf Naxos R. Strauss

“O du mein holder Abendstern” (Wolfram)              Tannhäuser Wagner

“Pronta io son” (Malatesta, Norina)                         Don Pasquale Donizetti

“Bella siccome un angelo” (Malatesta)                     Don Pasquale Donizetti

“Una voce poco fa “ (Rosina)                                    Il barbiere di Siviglia Rossini

“Cinque, dieci,…” (Figaro, Susanna)                          Le Nozze di Figaro Mozart

 

Pauze

 

“Cosa stai misurando… Se a caso madama” (Figaro, Susanna)

Le Nozze di Figaro Mozart

“Non piu andrai” (Figaro)                                          Le Nozze di Figaro Mozart

“Durch Zärtlichkeit und Schmeicheln” (Blondchen)

Die Entführung aus dem Serail Mozart

“Votre toast, je peux vous le rendre” (Escamillo)

Carmen Bizet

“Non, monsieur mon mari” (Thérèse)                      Les Mamelles de Tirésias, Poulenc

“Là ci darem la mano” (Don Giovanni, Zerlina)

Don Giovanni Mozart

“Pa-pa-pa-” (Papageno, Papagena)                          Die Zauberflöte Mozart

 

SOLISTEN:

 

Dorine Mortelmans, sopraan

 

Dorine Mortelmans zong concerten als soliste met verscheidene orkesten en koren onder leiding van Patrick Davin, Christian Arming, Koen Kessels, Leo Hussain, Guy Van Waas, Frank Agsteribbe … Zo vertolkte ze onder meer het Gloria van Vivaldi, Messiah, Judas Maccabaeus en Dixit Dominus van Händel, verschillende cantates van J.S. Bach, het Magnificat van Vic Nees en Historia di Jephta van Carissimi. Ze zong met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, onder andere de sopraansolo in Carmina Burana.

 

Ze werkt ook mee aan verscheidene opera- en muziektheaterproducties. Ze vertolkte de rol van Blondchen (Die Entführung aus dem Serail, Zomeropera Alden-Biesen), Belinda (Dido and Aeneas, Opera Zuid en Opéra de Wallonie), Serpina (La Serva Padrona), La Musica (Orfeo, Monteverdi, onder regie van Pierre Audi), Adele (Die Fledermaus), Ljoebima (Skupoy, Pashkevich, in het Grachtenfestival Amsterdam), Frasquita (Carmen), Gretel (Hänsel und Gretel), Zerlina (Opera Buffa, van Laika en Transparant), en Lucy (The Telephone, Menotti). In de Munt was ze te horen als één van de zes nonnen in De Vuurengel (Prokovief) onder leiding van Kazushi Ono. In hetzelfde operahuis zong ze later Noémie in Cendrillon (Massenet), Haydn Amore, Little England, en onlangs nog de cover voor Jano in Jenufa (Janacek) en Amour in Orphée et Euridice (Gluck/Berlioz). In de Vlaamse Opera zong ze Stimme des Falken en Hüter der Schwelle (Die Frau Ohne Schatten), Amore (Il ritorno d’Ulisse in Patria), Daughter in Akhnaten (Glass) en middagconcerten met Händels Agrippina Condotta a Morire.

 

Verder is ze actief als liedzangeres en in kamermuziek. Ze is lid van het Barokensemble La Fiamma.

 

Dorine behaalde haar diploma ‘Meester in muziek’ in het conservatorium van Antwerpen. Ze vervolgde haar opleiding in de operastudio van de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo en daarna was ze verbonden aan Opera Studio Nederland.

 

Elias Benito-Arranz, bariton

 

Elias Benito-Arranz vervolgde zijn zangstudie bij José Van Dam in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, nadat hij afstudeerde aan de Royal Academy of Music in Londen.

Hij maakte pas zijn debuut in het Gran Teatre del Liceu als Papageno in la Petita Flauta Magica, alsook zijn debuut als Dux in La Dogaresa in Teatro de la Zarzuela. Andere rollen die hij reeds interpreteerde, zijn Marcello in La Bohème (Opera on the Avalon – Candana, Teatro Jovellanos – Spanje), Conte d’Almaviva in Le Nozze di Figaro (Bamberg – Duitsland), Argante in Rinaldo van Händel (Valencia – Spanje), Papageno in Die Zauberflöte (Jackdaws Festival, VK), Umberto in La Serva Padrona (Festival de l’Été Mosan, België), Leporello in Don Giovanni (Amersham Festival, London) en English Clerk in Death in Venice (De Munt). In 2013 interpreteerde hij de rol van Lesbo (Agrippina) in het Théatre des Champs Elysées.

 

Elias was te horen als solist in concertzalen en festivals in Europa, de Verenigde Staten en Mexico met repertoire gaande van Vroegbarok tot wereldpremières van levende componisten. Hij wordt regelmatig gevraagd als Bach-solist. Hij zong reeds alle belangrijke Bach-oratoria onder leiding van onder andere Trevor Pinnock en Juan José Mena. Recente engagementen zijn Beethoven’s Symphony No. 9 in het Auditorio Kursaal (San Sebastián) met de internationaal befaamde Orfeón Donostiarra en het OSE, een Spaanse tour met Johannes-Passion met het Vallès Symphony Orchestra, en hetzelfde werk onder leiding van Josep Vila in Barcelona. Vorig seizoen zong hij Die Schöpfung (Haydn) in België, het Oratorio de Noël (Saint-Saëns) in Auditorio Baluarte (Pamplona, Spanje), en Mozart’s Requiem in Palau de la Música Catalana (Barcelona, Spanje).

 

In seizoen 2015-2016 treedt hij op als Marcello in La Bohème (Teatro Jovellanos, Spanje), Papageno in Gran Teatre del Liceu en Teatro Principal (Vitoria,  Spanje), Maître Pausanias in Chabrier’s Une education manquée, in Teatro Arriaga (Bilbao, Spanje).

 

 

 

Joshi Hermans , pianist

 

Joshi Hermans studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij studeerde in de klas van Levente Kende en volgde tevens liedbegeleiding bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck. Hij behaalde zijn Master in Music met Distinction aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen waar hij tevens het Guildhall Artist Fellowship ontving.

 

Als repetitor was hij actief voor de English National Opera, de Vlaamse Opera, Zomeropera Alden Biesen, Theater Koblenz, Lyric Opera Studio Weimar, …

 

Hij verleende tot nog toe zijn medewerking aan een 25-tal operaproducties en ook musical staat op zijn repertoire.

 

Verder wordt hij regelmatig gevraagd als begeleider van zangmasterclasses. Hij werkte onder andere met Antonio Pappano, Juan Diego Flórez, Gidon Saks en Yvonne Kenny.

Hij ontving beurzen van de Guildhall Trust en Inspiratum vzw.

 

Event locatie

Locatie(s)  

Adres
Jozef Reusenslei 2, Borsbeek