De Grote Oorlog

Posted by on okt 4, 2018 in | No Comments
Details Prijs Aantal:
TicketToon details + €15.00 (EUR)   Verlopen
  • de grote oorlog
    24 november 2018
    20:15 - 22:00

Een beklijvend tweeluik over de Groote Oorlog, in samenwerking met VOS Vlaamse Vredesvereniging onder de leiding van dirigent Rik Ghesquière.

Moeder zonder meer

Een ode aan dichters en schrijvers langs weerszijden van het front, geschreven door Luc Vanhauwaert. Aan zij die schreven en achterbleven. Van de Groote Oorlog en alle oorlogen die erop volgden. Acteur Frank Verdru laat die taal bezit van hem nemen op een compositie van Piet Swerts. Het werk is geschreven voor een ensemble met klarinetsolo van de begenadigde Eddy Vanoosthuyse.

Brieven van de ziel: Frontscènes uit de Groote Oorlog

Jurgen de Pillecyn brengt authentieke teksten en brieven van de frontsoldaten tot leven. In eenvoudige woorden of verzen zien we het uitzichtloos lijden, de vernietiging van mens en landschap en voelen we het verlangen naar huis. Een instrumentaal ensemble geeft een muzikale evocatie van de teksten, ondersteund door kinderkoren die stem geven aan de kleinsten én hun vaders die op het front vochten.

Programma:

Moeder zonder meer (Piet Swerts)

Brieven van de ziel (Jurgen De Pillecyn)

door:

Eddy Vanoosthuyse (klarinet, principal Brussels Philharmonic)

Frank Verdru (verteller)

Orfeo kamerorkest o.l.v. Rik Ghesquiére

Tickets kan u reserveren via:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwwy_YpwvRIGkYW5llf3uCDGyPc7xUow27Z8aOlZpIB9WPyA/viewform

 

 

locatie  

Telefoon locatie 0492/774737

Locatie website:

Adres
Grote Markt 34, Ieper, 8900, Belgium