Classico trio spelen strijktrio’s van Schubert en Beethoven

Posted by on dec 12, 2017 in | No Comments

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

  • concert
    29 maart 2018
    20:15 - 22:00

Classico trio speelt strijktrio’s van Schubert en Beethoven

Een strijkkwartet of een pianotrio is een standaardbezetting in de klassieke muziek waarvoor dan ook veel werken bestaan. Een strijktrio daarentegen is veel minder gekend.

Wat is een strijktrio?

Tijdens de barok bestond een strijktrio gewoonlijk uit twee violen en een basso continuo. Vanaf de klassiek periode was de bezetting meestal viool, altviool en cello. De bezetting wordt voor het eerste gebruikt door Joseph Haydn en ook Mozart heeft een prachtig divertimento voor strijktrio geschreven.

In dit concert komen twee strijktrio’s van Schubert en één van Beethoven aan bod.

Programma:

Franz Schubert (1797-1828): Strijktrio D. 581 in Bes groot

            Allegro moderato

            Andante

            Minuetto – allegretto

            Rondo: allegretto

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Strijktrio op. 9 nr.1

            Adagio – allegro con brio

            Adagio, ma non tanto, e cantabile

            Scherzo – Allegro

            Presto

Pauze

Vardapet Komitas: (1869-1935) : Armeense Miniaturen

14 korte stukjes voor strijkkwartet op basis van Armeense volksliederen.

Wie is Classico Trio?

Classico trio bestaat uit Hrayr Karapetyan op viool, Jan Psegodschi op altviool en Mikayel Grigoryan op cello. Voor de ‘Armeense Miniaturen’ aangevuld door Lidia Kocharyan, viool.

Hrayr Karapetyan, viool

Hrayr Karapetyan werd geboren in Yerevan (Armenië) in 1991 en verhuisde in 2012 naar België na zijn studie viool aan het Yerevan Komitas State Conservatory bij de eminente professor Eduard Tadevosyan. Hij zette zijn studies verder aan het Lemmens Instituut te Leuven.

In 2015 won hij de Grand Prix of the Triomphe de l’Art International Music Competition en in 2012 was hij laureaat van het Aram Katchaturian International Violin Competities. Inmiddels is hij laureaat van tal van internationale vioolcompetities.

Hij speelde vele concerten in België, Armenië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Rusland, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Noorwegen, Zweden, en Denemarken. Zo concerteerde hij in Flagey en Bozar (Brussel) Konzerthaus (Berlijn), Concertgebouw (Amsterdam) en Alte Oper (Frankfurt

Naast een carrière als solist is hij ook en actief in kamermuziek en als orkestmusicus. Zo richtte hij in 2008 samen met de pianiste, Hasmik Manukyan, “Art of Duo” op en met zijn broer startte hij in 2015 het ensemble “Karapetyan Brothers” in nagedachtenis van hun vader.

Ian Psegodschi, altviool

Ian Psegodschi werd geboren in Chisinau, Moldavië. Op 7-jarige leeftijd begon hij zijn viool- en altvioolstudies aan de Muziek Middelbare School “Ciprian Porumbescu” in de klas van Caftanat Tamara en studeerde cum laude af op de leeftijd van 19. Tijdens zijn studies won hij vele internationale wedstrijden. En nam deel aan het CYO European Youth Orchestra. Na zijn afstuderen in 2009 vervolgde hij zijn studie aan het conservatorium “G. Verdi “in Milaan in de klas van Claudio Pavolini, terwijl hij tegelijkertijd werkt met de Orchestra Academia Teatro La Scala. In 2011 begon Ian te studeren bij Michael Kugel en tot heden studeert hij eerst bij hem in het Koninklijk Conservatorium van Gent en vanaf 2013 in het Zuyd Conservatorium in Maastricht. Vanaf 2014 werkt Ian als permanent lid samen met het Nationaal Orkest van België.

Mikayel Grigoryan, cello

Mikayel Grigoryan werd geboren te Yerevan (Armenië) in 1997. Als kind van twee cellisten volgde hij les in het Tigran Chukhadjyan Music College in 2002 en begon cellostudies bij Tiruhi Sargsyan. In januari 2007 vervolgde hij zijn studie aan de Spendiaryan Special Music School, terwijl hij verder les volgde bij Tiruhi Sargsyan. In 2008 ging hij naar de Haykanush Danielyan Music School en studeerde hij bij Gayane Rafaelyan.

Terzelfdertijd volgde hij masterclasses bij een reeks internationaal gerenommeerde musici zoals Narek Hakhnazaryan, Anja Lechner, Vaghram Saradjian, Milan Jankovic en Aram Talalyan, Gary Hoffman en Misha Maisky.

Hij nam deel aan tal van  programma’s voor jong talent en aan festivals, zoals de New Names and the Geronti Talalyan National Cello Festival. In 2010 won hij de eerste prijs in de Aslamazyan/Gabrielyan National Competition en een week later won hij ook de eerste prijs en de gouden medaille in Veratsnund International Competition Festival in Gyumri.

In 2015 was hij eerste laureaat op de ‘Triomphe de l’Art’ competitie in Brussel.

Sinds 2011 studeert Mikayel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Viviane Spanoghe.

Lidia Kocharyan, viool

Lidia Kocharyan studeerde viool aan het Lyceum van Sint-Petersburg en vervolgens aan het Conservatorium van Luik bij Philippe Koch. Ze won reeds tal van prijzen zowel in Rusland als in België. Ze won onder meer de eerste prijs in Arthur Rubinstein Competitie in Sint-Petersburg en ze wasin 2016 finaliste op de Grumiaux wedstrijd voor jonge violisten te Namen. Ze speelde al op vele internationale podia.

Event locatie

Locatie(s)  

Telefoon locatie 03/4441717

Adres
heilig kruisstraat 2, MortselBE, 2640

Beschrijving:
Heilig Kruisstraat 2 2640 Mortsel   Mark Liebrecht schouwburg in Mortsel is een schouwburg met 400 plaatsen en 2 vergaderzalen . Het cultureel centrum is