Classico trio spelen strijktrio’s van Schubert en Beethoven

Posted by on dec 12, 2017 in | No Comments
Beschikbare tickets Prijs Aantal:
Tickets Bekijk details + €14.00 (EUR)  / ticket   Verlopen

* Let op! Voor dit evenement kunnen er maximaal 10 kaarten worden gekocht per transactie.

  • concert
    29 maart 2018
    20:15 - 22:00

Classico trio speelt strijktrio’s van Schubert en Beethoven

Een strijkkwartet of een pianotrio is een standaardbezetting in de klassieke muziek waarvoor dan ook veel werken bestaan. Een strijktrio daarentegen is veel minder gekend.

Wat is een strijktrio?

Tijdens de barok bestond een strijktrio gewoonlijk uit twee violen en een basso continuo. Vanaf de klassiek periode was de bezetting meestal viool, altviool en cello. De bezetting wordt voor het eerste gebruikt door Joseph Haydn en ook Mozart heeft een prachtig divertimento voor strijktrio geschreven.

In dit concert komen twee strijktrio’s van Schubert en één van Beethoven aan bod.

Programma:

Ludwig van Beethoven: Strijktrio Nr.2 op. 9 nr.1

            Adagio – allegro con brio

            Adagio, ma non tanto, e cantabile

            Scherzo – Allegro

            Presto

Pauze

Franz Schubert: Strijktrio D.471 in Bes groot

            Allegro

            Andante sostenuto

Franz Schubert: Strijktrio D. 581 in Bes groot

            Allegro moderato

            Andante

            Minuetto – allegretto

            Rondo: allegretto

 

Wie is Classico Trio?

Classico trio bestaat uit Hrayr Karapetyan op viool, Dmitri Ryabinin op altviool en Mikayel Grigoryan op cello.

Hrayr Karapetyan, viool

Hrayr Karapetyan werd geboren in Yerevan (Armenië) in 1991 en verhuisde in 2012 naar België na zijn studie viool aan het Yerevan Komitas State Conservatory bij de eminente professor Eduard Tadevosyan. Hij zette zijn studies verder aan het Lemmens Instituut te Leuven.

In 2015 won hij de Grand Prix of the Triomphe de l’Art International Music Competition en in 2012 was hij laureaat van het Aram Katchaturian International Violin Competities. Inmiddels is hij laureaat van tal van internationale vioolcompetities.

Hij speelde vele concerten in België, Armenië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Rusland, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Noorwegen, Zweden, en Denemarken. Zo concerteerde hij in Flagey en Bozar (Brussel) Konzerthaus (Berlijn), Concertgebouw (Amsterdam) en Alte Oper (Frankfurt

Naast een carrière als solist is hij ook en actief in kamermuziek en als orkestmusicus. Zo richtte hij in 2008 samen met de pianiste, Hasmik Manukyan, “Art of Duo” op en met zijn broer startte hij in 2015 het ensemble “Karapetyan Brothers” in nagedachtenis van hun vader.

 

Dmitri Ryabinin, altviool

Dmitri werd geboren te Irkoetsk (Rusland), studeerde in Moskou aan de muziekschool en vervolgens aan het Tsjaikovski Conservatorium bij Yuri Bashmet.

Sinds 1994 is hij als solo-altist verbonden aan het Nationaal Orkest van België.

Dmitri nam deel aan talloze kamermuziekprojecten met bekende musici uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Regelmatig treedt hij als lid op in de kamermuziekserie in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.

Dmitri heeft geregeld masterclasses gegeven tijdens zomerfestivals in België, Frankrijk en Nederland, onder meer op het Pieter de Groot Festival in Groningen.

 

Mikayel Grigoryan, cello

Mikayel Grigoryan werd geboren te Yerevan (Armenië) in 1997. Als kind van twee cellisten volgde hij les in het Tigran Chukhadjyan Music College in 2002 en begon cellostudies bij Tiruhi Sargsyan. In januari 2007 vervolgde hij zijn studie aan de Spendiaryan Special Music School, terwijl hij verder les volgde bij Tiruhi Sargsyan. In 2008 ging hij naar de Haykanush Danielyan Music School en studeerde hij bij Gayane Rafaelyan.

Terzelfdertijd volgde hij masterclasses bij een reeks internationaal gerenommeerde musici zoals Narek Hakhnazaryan, Anja Lechner, Vaghram Saradjian, Milan Jankovic en Aram Talalyan, Gary Hoffman en Misha Maisky.

Hij nam deel aan tal van  programma’s voor jong talent en aan festivals, zoals de New Names and the Geronti Talalyan National Cello Festival. In 2010 won hij de eerste prijs in de Aslamazyan/Gabrielyan National Competition en een week later won hij ook de eerste prijs en de gouden medaille in Veratsnund International Competition Festival in Gyumri.

In 2015 was hij eerste laureaat op de ‘Triomphe de l’Art’ competitie in Brussel.

Sinds 2011 studeert Mikayel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Viviane Spanoghe.

 

Event locatie

Locatie(s)  

Adres
Heilig Kruisstraat, MortselB2640

Beschrijving: