ArtVisions in KUNSTWERK

Posted by on mei 8, 2019 in | No Comments

Tel nr. Event: 03/4491687

  • tentoonstelling
    18 mei 2019 - 19 mei 2019
    10:00 - 17:00

ArtVision in  KUNSTWERK

 

Ludmila Rodrigues is kunstenares, scenografe en performer. In het kader van FortVision toont ze op 19 mei 2019 een live performance in KUNSTWERK, de site voor hedendaagse beelden kunst in het binnenfort van Fort 5 in Edegem. De artieste ontvouwt een lichamelijke dialoog met het publiek waardoor iedereen acteur wordt. Ludmilla ontlokt speelse strategieën om het fysieke bewustzijn te activeren in een synergie van de zintuigen en de persoonlijke beleving.

 

 

Naast deze unieke kunstbeleving van Ludmilla Rodriguez stellen 4 kunstenaars hun werk ten toon in KUNSTWERK. Ze voltooiden allen hun artistieke opleiding in PXL MAD School of Arts in Hasselt. De tentoonstelling met beeldhouwwerk en installatiekunst is vrij toegankelijk voor het publiek op 18-19 en 25-26 mei van 10 tot 17 uur in KUNSTWERK op de eerste verdieping van het binnenfort.

 

Ludmila  Rodrigues beweegt tussen de zintuiglijke ervaring, sociale interactie en de architectonische omgeving. Ze onderzoekt de invloed van beleving, het creëren van ruimtes, levende sculpturen en installaties waar ze het publiek bij betrekt en de toeschouwers acteurs worden. Rodrigues werd geboren in Rio de Janeiro, Brazilië en woont in Den Haag (Nederland) sinds 2009. Ze werkt als kunstenaar, scenograaf en gastdocent aan kunst en architectuur scholen. http://www.ludmilarodrigues.nl

 

Lien Vanoppen vindt de vormen in banale objecten, deze vormen hebben een duidelijke tegenstelling. De transformatie van het materiaal is het tegenovergestelde van wat het originele materiaal is. Tegenstelling zoals zwaar-licht, hard-zacht zijn terug te vinden in het werk. Bij de uitvoering van de materialistische tegenstellingen, ontneemt ze als het ware het nut ervan. Op die manier blijft enkel het visuele aspect ervan over. https://vanoppenlien.wixsite.com/official

 

Fien Cox is een kunstenaar- onderzoeker die van het dierenrijk haar belangrijkste materiaal heeft gemaakt. Haar dierenverzameling is het vertrekpunt in haar werk. Ze komt steeds de tegenstelling tussen aantrekking en afstoting tegen, dit creëert soms ongemakkelijke situaties. Ze laat zich inspireren door de vacht of veren van een dier, die kan dienen als bescherming of als lokmiddel. 3D, zeefdrukken, video: op de een of andere manier moet de plaatselijke fauna er hoe dan ook aan geloven.

 

Kirsten Vanlangenaeker studeerde vorig jaar af als Master in de Vrije Grafiek. Haar werk bestaat voornamelijk uit zeefdrukken van grote oppervlaktes en digitaal grafisch werk. Momenteel is ze ingeschreven aan het KASK in het installatiekunst atelier. Daar zoekt ze een verbinding tussen haar 2D werken en de open en/of publieke ruimte. Haar werk gaat in op dingen uit ieders directe omgeving die haar  frustreren en intrigeren. Op een speelse en humoristische manier  geeft ze hier een reactie op.

 

Pavel Balta werkt vaak rond satire, gebruik makend van symbolen en stereotypes gebaseerd op zijn eigen kijk op de wereld en geënt op de Oost Europese cultuur. Hij zoekt extremen op in het dagelijkse leven van mensen in onze maatschappij en focust zich op de actualiteit zoals consumptie, georganiseerde religie, verslaggeving over terrorisme in de media, racisme, enz.

 

Jannick Rabijns omschrijft zichzelf als “Performer of plastic magic and all-round cyclical baby. The larval avatar”

 

Stijn Wybouw.

locatie  

Adres
Binnenfort Fort 5 Edegem, Vestinglaan 55, Edegem, B2650, Belgium

Beschrijving:
Creatieven en kunstenaars hebben steeds meer moeite om werkruimte te vinden die aangepast is aan hun activiteiten.   Kunstwerk in Fort 5 te Edegem is een plaats waar makers elkaar kunnen ontmoeten en waar synergiën ontstaan tussen creatieve geesten. Kunstwerk biedt immers gedeelde en diverse werkruimten werkruimtes aan die deze ontmoetingen en synergiën  bevorderen.   Kunstwerk biedt een aantal werkplekken, een restroom en een vergaderruimte en combineert daardoor gezelligheid, collectieve intelligentie, emulatie en professionaliteit.